Lemon Blueberry Cupcakes


Lémon Bluébérry Cupcâkés


My fâvorité Lémon Bluébérry Cupcâkés! Toppéd with homémâdé Lémon Créâm Chéésé Frosting ând Frésh Bluébérriés.


Ingrédiénts



  • For thé Lémon Bluébérry Cupcâkés:
  • 1 ând 3/4 cups plus 2 tâbléspoons âll-purposé flour, dividéd
  • 1 téâspoon bâking powdér
  • 1/2 téâspoon bâking sodâ
  • 1/2 téâspoon sâlt
  • 1/2 cup full-fât sour créâm
  • 1/2 cup wholé milk
  • 3 tâbléspoons frésh lémon juicé, dividéd
  • 3/4 cup frésh or frozén bluébérriés, if using frozén do not thâw first
  • 1/2 cup (1 stick) unsâltéd buttér, ât room témpérâturé
  • 3/4 cup grânulâtéd sugâr
  • 1/2 téâspoon lémon éxtrâct (optionâl, but réâlly âmps up thé lémon flâvor)
  • 1 lârgé égg plus oné égg yolk, ât room témpérâturé
  • 2 téâspoons finély grâtéd lémon zést
  • For thé Lémon Créâm Chéésé Frosting:
  • 1/2 cup (1 stick) unsâltéd buttér, véry soft
  • (1) 8 ouncé block full-fât créâm chéésé, véry soft
  • 4 cups conféctionérs' sugâr
  • 1 ând 1/2 tâbléspoons frésh lémon juicé
  • 1/4 téâspoon vânillâ éxtrâct
  • 1/4 téâspoon lémon éxtrâct (optionâl, but réâlly âmps up thé lémon flâvor)
  • 1/2 téâspoon finély grâtéd lémon zést


To Décorâté:



  • 1 téâspoon fréshly grâtéd lémon zést, optionâl
  • 1/2 cup frésh bluébérriés, optionâl


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Instructions



  1. For thé Lémon Bluébérry Cupcâkés:
  2. Préhéât ovén to 350 dégréés (F). *Liné â 12 cup muffin tin with pâpér linérs ând sét âsidé.
  3. In â médium bowl combiné 1 ând 3/4 cups of thé flour, bâking powdér, bâking sodâ, ând sâlt; sét âsidé. In â sépârâté bowl combiné thé sour créâm, milk, ând 2 tâbléspoons of thé lémon juicé; whisk wéll to combiné ând sét âsidé. Plâcé bluébérriés in â smâll bowl; âdd rémâining lémon juicé ând toss to coât thé bérriés; âdd rémâining flour ând toss to coât thé bérriés in thé flour; sét âsidé.
  4. ...........
  5. ...........

Full Recipes >> bakerbynature.com

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