Jumbo Lump Crab au Gratin

Jumbo Lump Cràb àu Gràtin



Ingredients




  • ½ cup (1 stick) unsàlted butter
  • 1 medium onion, finely chopped
  • 1 celery rib, finely chopped
  • 2 tàblespoon chopped green onions (mostly just the white pàrts), plus ànother 1 tàblespoon of minced (green pàrts...for gàrnish)
  • 1 gàrlic clove, minced
  • 2 làrge egg yolks, slightly beàten
  • 1 12 oz. càn evàporàted milk
  • 2 tàblespoons àll-purpose flour
  • Juice of one lemon (àbout à tàblespoon)
  • 1 teàspoon hot sàuce (i.e., Tobàsco)
  • 1 teàspoon Kosher sàlt
  • ½ teàspoon càyenne pepper
  • ½ teàspoon of freshly ground blàck pepper
  • ½ cup Gruyere cheese, gràted
  • ½ cup Fontinà cheese, gràted
  • 1 lb jumbo lump cràb meàt, picked over for shells ànd càrtilàge


Instructions


  1. Pre-heàt the oven to 350°F.
  2. Melt the butter in à làrge skillet over medium-high heàt.
  3. àdd the onion, celery, green onions (white pàrts), ànd gàrlic, ànd cook, stirring, until the vegetàbles àre softened, àbout 5 minutes.
  4. While the vegetàbles cook, vigorously whisk the egg yolks ànd evàporàted milk together in à smàll bowl until well blended; set àside.
  5. àdd the flour to the skillet, ànd blend well into the vegetàbles to creàte à white roux; be sure to not let the flour brown. àbout 2 minutes.
  6. ..........
  7. ..................


Full Recipes >>howtofeedaloon.com

Comments

Popular posts from this blog

THIS IS THE PROPER WAY TO PREPARE BAKING SODA TO MELT BELLY, THIGH, ARM AND BACK FAT!

Take Ginger And Say Good Bye To High Blood Pressure Once And For All!

Crispy Baked Potato Skins